• 01-kls-kzeli.jpg

A foglalkozás egészségügy kérdéseit törvény szabályozza. A munkavédelemről szóló 1993. Évi XCIII. Törvény, a foglalkozás egészségügyi ellátásról szóló 27/1995. NM, a 89/1995. Kormányrendelet és a 33/1998.(VI. 24.) NM értelmében minden munkáltató számára, aki szervezett munkavégzés keretében munkavállalót foglalkoztat, kötelező a munkaköri alkalmassági vizsgálatok biztosítása munkavállalói számára. A véleményezést első fokon a foglalkozás- egészségügyi alapszolgáltatás szakorvosa végzi.

Rendelőnkben eddig is számos cég részére végeztünk foglalkozás-egészségügyi alapellátást. Ezt a szolgáltatásunkat igénybe vevőknek biztosítjuk, hogy a kiszűrt dolgozóknak, helyben tudjuk a további szakorvosi vizsgálatokat elvégezni.

A munkahely tartalmi és helyi ismeretében az ott dolgozókat a foglalkozás egészségügyi kategóriák (A-B-C-D) valamelyikébe kell sorolni. Ezt a munkavédelmi technikus teszi meg, amit ha szükséges - külön térítés ellenében - biztosítunk.

Foglalkozás egészségügyi vizsgálat elemei egyénre szabottak. Törvényben meghatározott, veszélyes munkakörben dolgozók (pl. fényezők, ólommal vagy más vegyi anyagokkal foglalkozók) speciális labor vizsgálatainak költsége a munkáltatót terhelik.

Az egyes speciális munkakörökhöz tartozó további vizsgálatokat is el tudjuk végezni az orvos javaslata alapján.

Foglalkozás egészségügyi szakorvosaink gépjárművezetéshez, lőfegyverviseléshez, valamint a nehéz- és könnyű gépkezeléshez szükséges orvosi alkalmassági vizsgálatot is végeznek. Ennek költségei a foglalkozás egészségügyi szolgáltatás igénybe vevőjét terhelik.

Tegye velünk könnyebbé a foglalkozás egészségügy rendszerét cége számára!