• 01-kls-kzeli.jpg
  • 01-kls-kzeli1.jpg

Értesítjük önöket, hogy 2019. 01. 01-től a vizsgálatokat az alábbi helyszínen végezzük:

- 9028 Győr, Régi Veszprémi út 14-16. - orvosi rendelő

Minden olyan esetben, amikor a páciens nem tudja igazán eldönteni hová is forduljon, érdemes egy belgyógyászati átfogó vizsgálaton részt venni, ahonnan a belgyógyász szükség esetén tovább segíti a pácienst a megfelelő szakorvosi ellátás irányába.

A belgyógyászat pontosan az a terület, amely a leginkább magába foglal számos, mára már szakosodott területet. Például olyan szakágat, mint a gasztroenterológia, kardiológia vagy az ednokrinológia.

Tulajdonképpen bármilyen panasszal jelentkezhetnek a páciensek belgyógyászati vizsgálatra, melynek alapja a részletes, alapos kórtörténet kikérdezése. Sokan nem is gondolnák, mennyire fontos információkat tartalmaz az orvos számára a családban előforduló betegségek, a páciens – akár gyerekkori betegségei. A kórtörténet feltárása során a szív-érrendszeri megbetegedésektől elkezdve, a mozgásszervi megbetegedéseken át, a fertőző betegségekig mindenre rákérdez a belgyógyász.

A vizsgálat során vizsgálják továbbá a belső szervek általános állapotát. Ezalatt a teljesség igénye nélkül a páciens testének fejlettségét, tápláltságát, bőrét, pajzsmirigyét, nyirokcsomóit, tüdejét, szívét, máját, visszereket kell érteni. Szó szerint tetőtől talpig megvizsgálják. Gyakorta EKG vizsgálattal egészítik ki mindezt. A kapott eredményeket, illetve természetesen a tüneteket figyelembe véve alakítja a páciens további útját, ha szükséges képalkotó vizsgálatokra, illetve szakorvosi konzultációra.

A kapott leletek, illetve a kórtörténet alapján döntenek orvosaink a megfelelő terápiáról, kezelésről.

Mindennek tudatában bizton állítjuk, hogy egy alapos anamnézis felér egy fél diagnózissal. Csak javasolni tudjuk, hogy minden orvosuk – orvosaink minden kérdésére jól átgondolva válaszoljanak, ezzel is segítve a munkájukat, de legfőképp a gyógyulás folyamatát. Továbbá legalább évente egyszer részt venni egy átfogó, szinte mindenre kiterjedő vizsgálaton.